Tuesday, November 10, 2009

LDK for newly weds.

teringat mase pg kursus kahwin dulu.penceramah ada ingatkan.kenal pasangan anda dengan lebih dkt selepas berkahwin dan bercinta la sepuas-puasnya.so,i cadangkan semua pasangan yg baru/lama/hendak kahwin utk try satu slot LDK ni sama2.

paling sweet kalau buat tyme honeymoon;sambil lepak2 tepi pantai.huhu(verangan verangan)

pic source;google

LATIHAN DALAM PERKAHWINAN (LDK)- diperlukan..

-try slotkan satu masa(malam/petang)utk duduk bersama(berbincang)
-sediakan kertas.pen(warna-warni digalakkan)
-note/listed down setiap apa yg dibincangkan
-bezakan setiap item.SUKA atau TAK SUKA dengan colour yang berlainan
-pastikan anda berdua menikmati LDK tersebut.

*untuk merapatkan lagi hubungan yang baru dikecapi.insyallah.


5 comments:

dodot said...

brides to be are mostly preparing for being a bride.. but not for wife.
your post really bells me in the head

happy preparing =)

Dayu said...

latihan ni kena buat selalu
kalau dh kawin pun kena teruskan
tiap malam, masa nak masuk tido tu, spent lah 5-10 minit borak2 sebelum lena
kadang2 tu je masa yg ada

tapi idea buat masa honeymoon pun seronok gak

k|ree said...

urmm..kena try nie...hehehe...
eazy , kita belum pos lagi ye bekas love tue...insyaAllah..minggu depan ye..mungkin hari rabu...suami cuti..

n u r u l cakapcakap said...

wow bestnya nak kahwin! btw, tahniah :)

Super HaNa said...

eazy,tolong bg aura kamu pd watashi!
ahaksss