Saturday, October 10, 2009

PERSEDIAAN- 12 hingga 6 bulan

hye peeps!klu ikotkan tarikh yang dibincangkan secara tak rasmi dengan my atif sayang.tinggal lagi 9 bulan ni =).jom kite tengok ape yang perlu dilakukan dalam masa yang agak panjang lagi ni.ini mengikut survey okay.

Apakah yang anda harus lakukan 12 bulan sebelum?
(jom jom kite lihat dan ambil note)

- Pilih tarikh dan waktu bernikah
- Pilih lokasi dan waktu jamuan serta membuat tempahan
- Memesan lokasi dan waktu upacara persandingan berlangsung
- Menentukan gaya serta tema majlis persandingan
- Mengatur bajet
- Pilih penyelaras majlis perkahwinan yang terbaik bagi menata majlis anda
- Pilih juru andam
- Pilih katering
- Pilih jurufoto dan juru video
- Pilih kedai bunga serta penghias lokasi majlis
- Pilih cincin pernikahan
- Pilih muzik
- Pilih kek pengantin
- Pilih kad jemputan
- Menghadiri kursus perkahwinan

**Tips : Tempoh sebegini membolehkan anda membuat lebih byk survey untuk memilih apa yang memenuhi citarasa dan yg paling penting budget anda. Pilihlah tawaran yang terbaik dengan harga yg berpatutan.credit to;nas idea

2 comments:

LeEyA said...

acctually.. menghadiri kursus perkahwinan tu kena pegi dlu.. hmmm.. mcm km dlu.. urusan dokumen pernikah dlu.. pastu baru wat yg lain2.. sbb byk gak kena uruskan.. nk kena pegi wat hiv la.. km g kursus perkahwinan masa belum tunang lagi.. awal kan.. tp, senang.. if u need any suggestion.. buzz me kay..

eazy said...

to leeya;
tanx babe =)
i dgn mr atif dah pg kursus dulu.hehe