Friday, December 10, 2010

hospital checklist :)

updated on 01/12/2010
*entry melekat sampai lah sume barang settle.


(copy paste from here)


MAMA CHECKLIST

  1. MYKAD eazy & hubby
  2. Kad Lawatan Hospital/Buku Merah
  3. Telefon Bimbit & Kamera
  4. Al-Quran/yaasin
  5. Buku/Majalah
  6. 2 T-Shirt Lengan Panjang/Blouse(berbutang hadapan)
  7. 2 Kain Batik
  8. 1 Sweater
  9. 1 Tudung
  10. Pakaian Dalam
  11. 2 Stoking Kaki Tebal
  12. 1 Tuala Mandi
  13. 2 Tuala Muka
  14. Kelengkapan Mandi (Sabun, berus gigi, ubat gigi, shampu, sikat etc)
  15. Kurma
  16. Air Zam zam
  17. Maternity Pad
  18. MEKAP BOLEH BAWAK TAKKK??
  19. makan2.flusk air panas
  20. kertas alas(kertas cina)utk hosp.gov
LITTLE BABY CHECKLIST :)

  1. Alas untuk menyalin lampin
  2. 10 helai lampin pakai buang/ lampin biasa beserta lapik plastik (jika ada cloth diaper lebih baik)
  3. Baby wipe (tisu basah)
  4. Krim diaper
  5. 4 atau 5 set baju dan seluar bersih
  6. 2 plastik beg / 1 water proof bag untuk lampin/baju/kain yang kotor dan basah
  7. 3 helai kain muntah
  8. 1 Baju sejuk dan 2 topi
  9. 1 Selimut yang ringan
  10. 1 Tuala mandi bayi
  11. 3 stoking kaki dan sarung tangan bayi
  12. Minyak telon, mandian bayi, losyen, bedak, minyak bayi etc
  13. Barut bayi (3 helai)
*ape lagi yg korang rase eazy kena sediakan ye?
share kan please,sharing is caring kannnn...

9 comments:

anah said...

hai eazy..sama la kita, brg baby je dh siap..sndiri pnya ntah bila nk lengkap..hehehe

eazy n atief said...

hihihi :)
anah tu la kan.excited kat baby je
kite punye tak siap lagi
ikat kain batik pun tak reti lagi ni.camne

ULtradya said...

arituh melawat kakak fwens br bersalin...lepas ja ayah dia azankan..dia letakkn/celup2 sikit buah kurma dgn air zam2 n bagi baby rasa..letak kat bibir baby...

*masa tuh la br tau bnda2 mcm nih perlu dibuat...ayah dia cakap bagi baby rasa bnda yg baik2..mudahan2 nti belajar ckp yg baik2 ja...hihihi

akubiomed said...

Ada yang tertinggal didalam list flusk air panas, milo dan susu dan roti krim untuk si ibu bila lapar nanti. Lampin pakai buang 10 keping tak cukup kalau baby berak kena tukar terus. Handphone fully charge senang nak telifon hubby suruh bawa barang.Untuk makluman isteri saya baru melahirkan baby lelaki :-)

eazy n atief said...

thanks bro :)
eazy dah update kat list tu
btw.tahniah ye

mr.syazwan said...

MAKEUP??? tetap nak nampak cantik ye
haha

eazy
tuk baby selitkan yasin bawah bantal
baby ni nampak benda2 haluskan
so jaga2..

seiyes WAN lak rasa excited ni.. haha

kuat semangat ye time nak terberanak tu.. hehehe

baca doa byk2.. wan doakan yg terbaek tuk eazy, atif n baby.. hehe

Anonymous said...

Semoga hari dinamit teman saya!

nur easy said...

dah nak sampai masa ya.. semoga dipermudahkan urusan ;)

DanieL AdiE said...

hai..follow kamu ya..


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/giveaway-edy-terbang-jauh-jauh.html